Wytwórcy

O Zakłady Mięsne Świderscy Kazimierz Świderski

Zakłady Mięsne Świderscy  znajdują się w miejscowości Kosów Lacki w pobliżu Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego. Region Podlasie, województwo mazowieckie.


Zakład jest firmą rodzinną założoną przez Kazimierza Świderskiego 01.04.1993roku.
Firma na początku istniała tylko jako ubojnia, a w 2003 roku dzięki pozyskanym dotacjom z Unii Europejskiej powstał budynek przetwórni mięsa.
Wiedza była przekazywana z pokolenia na pokolenie, gdyż na terenie Podlasia we wszystkich gospodarstwach tworzono kiedyś domowe wyroby. Jednak specjalistą, który tworzy nasze wędliny jest Wojciech Kraska znany na naszym terenie, gdyż zajmuje się tworzeniem tradycyjnych wędlin już od 30 lat.


Zatrudnionych w masarni jest 5 osób, które dbają o jakość, wędzenie oraz smak naszych wędlin.


Największa radością jest to, że tworzymy wędliny oparte o tradycyjne receptury, naturalnie wędzimy dębiną i olszyną. Cieszy nas fakt, iż coraz więcej ludzi zwraca uwagę na to co je. Dzięki temu nasze wyroby cieszą się coraz większą popularnością. Jeśli klienci do nas wracają oznacza to, że to co robimy ma sens.

Zdjęcie dostawcy

Zakłady Mięsne Świderscy Kazimierz Świderski

Radosna 6, 08-330 Kosów Lacki
Brak produktów.
Pomoc 100% gwarancji jakości