Kontynuuj zakupy
Twoje zamówienie

Twój koszyk jest pusty

Dorzuć do koszyka
7,70 zł
Już możesz złożyć zamówienie z dostawą do domu w dniach 11.12-13.12.2024!

Piekarnia Kiełtyka

Piekarnia Kiełtyka
Chleb CODZIENNY migdałowy KETO
21,12 zł
Piekarnia Kiełtyka
Sznytki migdałowe op. 2. szt
13,42 zł
Piekarnia Kiełtyka
Sucharki KETO pomidorowe
17,05 zł
Piekarnia Kiełtyka
Panierka, bułka tarta KETO 200 g
21,12 zł
Piekarnia Kiełtyka
Ciasteczka migdałowe KETO Ketoccini 100 g
21,12 zł
Piekarnia Kiełtyka
Drożdżówka łubinowa z serem
10,56 zł
Piekarnia Kiełtyka
Keto chleb Łubinowy
17,38 zł
Piekarnia Kiełtyka
Kapuśniaki nisko węglowodanowe
21,12 zł
Piekarnia Kiełtyka
KETO BABKA MIGDAŁOWA
35,00 zł
Piekarnia Kiełtyka
KETO WRAP op. 2 szt
19,25 zł
Piekarnia Kiełtyka
Ciachotte - z kropelkami czekolady 120 g
19,25 zł
Piekarnia Kiełtyka
KETO snack czosnkowy
17,38 zł
Piekarnia Kiełtyka
KETO snack paprykowy
17,38 zł

Podobno żeby powstało coś fajnego potrzeba kogoś z pomysłem i kogoś z doświadczeniem. Mogę powiedzieć, że nasza piekarnia powstała dokładnie w ten sposób. Był rok 1993, gdy moi rodzice, Józef i Grażyna prowadzili sklepy spożywcze. Na naszym lokalnym rynku brakowało dobrego jakościowo pieczywa, a te „dobre” piekarnie już nie wyrabiały, brakowało mocy przerobowej… I gdzieś mniej więcej w tym czasie zrodził się w głowie mojego Taty pomysł – zróbmy piekarnie!

Budynek był…od myśli do czynu droga nie była daleko. Wuj Henryk, doświadczony zdun wymurował pierwsze serce naszej piekarni – z szamotowej cegły, na glinie, zgodnie ze sztuką rzemieślniczą. 13 grudnia 1993 roku piekarnię opuściły pierwsze bochenki! Wspominam to bardzo miło, gdyż będąc wtedy 9 letnim chłopakiem wszystko było fascynujące i nowe. Tato (chwała mu za to) nie bronił podglądać i uczyć się… a było od kogo! Piekarnia rozwijała się, nowe maszyny, nowe pomieszczenia nowe smaki.

Od 2003 roku zacząłem już regularną, etatową prace. Powstało w tym czasie wiele różnych fajnych receptur, wyrobów – ciągle nas jednak korciło, nosiło żeby zacząć robić własne pieczywo. W tamtym czasie było szaleństwo na gotowe mieszanki, nie powiem, bo i my jemu ulegliśmy. Wtedy też postanowiliśmy oddać się ocenie szerszego grona, biorąc udział w różnych konkursach i plebiscytach, zarówno ogólnopolskich, jak i lokalnych podkarpackich. Okazało się że to co robimy jest…dobre! Laur „Polski producent żywności” , „Smaczne bo podkarpackie” czy nasz ulubiony „Ulubiony chleb krośnian” dały bardzo dużo energii do pracy… Ale chcieliśmy inaczej… przełomowy okazał się rok 2012 kiedy zakiełkowała myśl o piekarni ekologicznej. Na początku bardzo nieśmiało, ale w miarę rozpoznawania procedur, środowiska coraz bardziej.

W końcu stało się!

21.04.2013 roku otrzymaliśmy pierwszy certyfikat przetwórstwa ekologicznego. 4 produkty… teraz jak o tym myślę to bardzo mało, ale wtedy wydawało się to nie lada wyzwaniem. W 2016 roku po krótkiej, ale wyniszczającej chorobie zmarł mój Tato, od tamtej pory, jako drugie pokolenie kontynuuję to co on zaczął, a mi dane było się tego on Niego nauczyć i tym zaszczepić.

Teraz, na naszym certyfikacie mamy blisko 100 produktów, uruchomiliśmy pracownię bezglutenową, gdzie powstają bezpieczne wypieki dla osób uczulonych na gluten. Wypiekamy mnóstwo ciekawych wyrobów – każdy znajdzie coś dla siebie. Agnieszka, moja żona, dba o smaczne ciasta i ciasteczka. Ja dbam o to, aby każdy mógł znaleźć dla siebie jakiś chleb. Ciągle jestem wierny zasadzie „najlepszej jakości surowiec + technologia + serce piekarza = udany, smaczny i bezpieczny wyrób.

Odpowiadając na Wasze potrzeby tworzymy kolejne serie produktowe! Od 2020 roku mamy w ofercie gamę pieczywa o niskiej zawartości węglowodanów, dedykowanego dla osób na dietach eliminacyjnych (KETO, LC, PALEO) ale także dla diabetyków i przy insulinooporności. Rozszerzyliśmy również dystrybucję. Teraz nasze wypieki dostarczymy w KAŻDY zakątek Polski!

Ciekaw jestem czy 3 pokolenie też pokocha zapach zboża, mąki i niesamowitą frajdę, jaką daje pieczenie chleba i nie tylko… Zapraszamy cię do świata naszych smaków, wejdź i spróbuj, a może zostaniesz z Nami na dłużej ?