Kontynuuj zakupy
Twoje zamówienie

Twój koszyk jest pusty

Dorzuć do koszyka
7,70 zł
Już możesz złożyć zamówienie z dostawą do domu w dniach 27.11-29.11.2024!

M. Pelczar

Chwilowo niedostępne
Chwilowo niedostępne
4 na stanie
3 na stanie
2 na stanie
4 na stanie
4 na stanie
3 na stanie
4 na stanie
1 na stanie

Pasja i zamiłowanie do czekolady zaowocowało powstaniem manufaktury czekolady M.Pelczar. w 2011 r. Z czekoladą jesteśmy związani wiele lat i od samego początku to ona była dla nas twórczą inspiracją. Od niej wszystko się zaczęło. Dziś jako Mistrz Polski Cukierników i uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników pragnę spełnić Twoje słodkie marzenia i oferuję produkty ręcznie robione na światowym poziomie, z najlepszych naturalnych składników i najwyższej jakości czekolady.

Do produkcji naszych wyrobów używamy wyłącznie najlepszych składników. Nasze surowce sprowadzane są z różnych zakątków świata, a nasz zespół pracuje nad tym, aby składniki użyte w produkcji były najwyższej jakości i świeżości. Nasze wyroby produkowane są ręcznie w niewielkich ilościach, dzięki czemu każdy nasz produkt jest wyjątkowy i zawsze dopracowany. Celem firmy M. Pelczar Chocolatier jest zaspokojenie najbardziej wyrafinowanych gustów i smaków. Wierzymy, że proponowana oferta produktów klasy premium sprosta wymaganiom naszych klientów.
Produkty naszej marki to nie tylko smak i jakość czekolady, to również szeroka gama asortymentu obejmująca praliny ręcznie robione w róznych smakach, figurki czekoladowe , tabliczki czekoladowe, czekolade do picia po różną postacią, i wiele innych czekoladowych słodkości.

MOJE OSIĄGNIECIA:

Mistrzostwa Świata Cukierników - Rimini 2004 r. –uczestnik,
Pierwsze miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – juniorów - Bydgoszcz 2004 r.
Laureat Honorowej Odznaki za zasługi dla Polskiego Rzemiosła Cukierniczego -Stowarzyszenie Cukierników i Lodziarzy Rzeczypospolitej - Warszawa 2004 r.
Pierwsze miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników - seniorów - Poznań 2005 r.
World Chocolate Master - Warszawa 2005 - eliminacje do Mistrzostw Świata w czekoladzie,
Drugie miejsce w konkursie na najlepszy deser lodowy "Hit Sezonu" - Wrocław 2006 r.
Trzecie miejsce w konkursie na najlepszy deser lodowy "Hit Sezonu"- Sopot 2006 r. – finał,
Pierwsze miejsce za najładniejszy tort weselny - Eurosweet , Warszawa 2006 r.
Mistrzostwa Świata Cukierników - Berlin 2006 r. –uczestnik,
Wyróżnienie za kreatywny udział w cukierniczym konkursie - Eurosweet - Warszawa 2006 r.
Konkurs o puchar im. Wojciecha Kandulskiego – Poznań 2006 r. – uczestnik,
Drugie miejsce w konkursie na najlepszy deser lodowy "Hit Sezonu" - Wrocław 2007 r.
Wyróżnienie za kunszt cukierniczy "Bakepol" - Kielce 2007 r. i wiele innych
Członek Stowarzyszenia Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy RP.i wiele innych.
Słodka pasja Mirosława Pelczara

KORCZYNA. Cukiernictwo jest wielką pasją Mirosława Pelczara. Już od najmłodszych lat wiedział co chce robić w przyszłości i to, że chce być cukiernikiem. Pan Mirosław jest światowej klasy twórcą czekolad ręcznie robionych, smakowitych trufli, pralin i czekolad pitnych.

Cukiernictwem interesował się od zawsze. Jako kilkuletni chłopak uwielbiał podpatrywać jak mama robi i wypieka domowe słodkości. Kilka razy nawet próbował jej coś popsuć, rozwałkował ciasto po swojemu, dodał jakieś składniki. Tak zrodził się mistrz, który swój talent i umiejętności potwierdził najpierw kierunkowym wykształceniem, a później licznymi osiągnięciami na polskich i światowych mistrzostwach cukierników. – Wybór zawodu był prosty i oczywisty. Nie było żadnych dylematów, bo tak naprawdę już od dzieciństwa wiedziałem co chcę robić. Wybrałem kierunek cukiernik w obecnym Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krośnie – mówi Mirosław Pelczar, dwukrotny Mistrz Polski Cukierników i dwukrotny uczestnik Mistrzostw Świata Cukierników.