Serwus! Pomysł na SERio powstał, podczas naszej rocznej podróży kamperem po południu Europy.
To w Portugalii odkryliśmy łubin, który jest tam najpopularniejszą przekąską do… piwa. Ta mała,
żółta roślina strączkowa urzekła Monikę, która jako dietetyczka, szczególnie doceniła bogactwo
łubinu w białko.
Tak właśnie, w niedużej, rodzinnej firmie, powstały nasze roślinne serki – idealna przekąska dla
każdego wielbiciela zdrowego, nienudnego i smacznego jedzenia. W procesie tworzenia SERio ma dla
nas znaczenie nie tylko jakość produktów, krótki skład i smak, ale przede wszystkim ich
uniwersalność. Jesteśmy pewni, że roślinne serki to idealna przekąska zarówno dla zwolenników
roślinnej diety, jak też tych wykluczających z diety np. laktozę. SERio idealnie sprawdza się na
kanapce, w sałatce, z makaronem, z owocami, czy jako dodatek do wina.
Musisz tego SERio spróbować!
Monika i Michał