Tradycyjne Jadło
72 wyniki
- 1
- 2
Produkujemy w 100% tak jak deklarujemy !
Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa bez konserwantów wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.
Mięso pozyskujemy tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości.
Doprawiamy świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką i solą. Dzięki temu nasze wędliny charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem.
Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny zapach. Wszystkie nasze suche wędliny podlegają dojrzewaniu, przez co najmniej 3 tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%.
Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy, substancji wiążących wodę i dodatków chemicznych.
Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa.
Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.
Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.
Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.
Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa bez konserwantów wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.
Mięso pozyskujemy tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości.
Doprawiamy świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką i solą. Dzięki temu nasze wędliny charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem.
Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny zapach. Wszystkie nasze suche wędliny podlegają dojrzewaniu, przez co najmniej 3 tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%.
Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy, substancji wiążących wodę i dodatków chemicznych.
Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa.
Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.
Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.
Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.