Nasi dostawcy
Naturfrut
Zajmujemy się hurtową i detaliczną sprzedażą owoców i warzyw ekologicznych certyfikowanych. Nasz magazyn i gospodarstwo znajdują się na obrzeżach Puszczy Kozienickiej. Gwarantujemy całoroczny dostęp do świeżych owoców i warzyw. Największa część pochodzi z Włoch i Sycylii ale nie tylko.
Masarnia Kuznocin
Od ponad 20 lat łączymy wieloletnie doświadczenie oraz rodzinną tradycję. Efektem są smaczne i zdrowe wędliny oraz mięso najwyższej jakości. Surowiec pochodzi od zwierząt z małych gospodarstw w okolicy Sochaczewa ze stad karmionych wyłącznie w sposób naturalny.
IDEA-BIO Dariusz Tamara Krężlewicz
Gospodarstwo Idea-Bio istnieje od 1996 roku. Położone jest w otulinie Puszczy Kampinoskiej tuż przy Wiśle, na bardzo żyznych glebach: madach wiślanych. Nasza oferta jest bardzo szeroka. Wspomniana mada wiślana powoduje, że przede wszystkim warzywa korzeniowe są wyjątkowe: mają one nietuzinkowy smak i aromat.
Zagroda Łącka
To rodzinne ekologiczne gospodarstwo rolne z tradycjami, założone w 2000 r. Nasze gospodarstwo specjalizuje się w hodowli drobiu mięsnego – kurczaki, indyki, kaczki, gęsi. Posiadamy własną ekologiczną ubojnie drobiu i przetwórnie mięsa drobiowego. W cyklu produkcyjnym: uprawie zbóż, hodowli drobiu oraz przetwórstwie mięsa drobiowego nie stosujemy żadnych środków chemicznych.
Swojskie Domowe Wyroby Arkadiusz Borowicz
W swoich wyrobach staram się odtworzyć smak, który pamiętam z dzieciństwa. Nie używam w swojej produkcji zagęstników, glutaminianów. Przyprawy mielę na świeżo przed każdą produkcją. Wędliny są naturalnie wędzone do końca, nie malowane. Najważniejszym celem jest utrzymanie jakości oraz powtarzalności produktu.
Lipowe Wzgórza sp. z o.o.
Naszą misją jest dostarczanie lokalnej społeczności świeżego mięsa, jaj i produktów mięsnych. Zwierzęta hodujemy w naszym gospodarstwie w Lipowej (k. Żywca) gdzie mają swobodę wybiegu, świeżą górską wodę, czyste powietrze i zdrową paszę roślinną pochodzącą z własnych upraw. Wszystko to wpływa na smak i jakość mięsa. Oferujemy produkty premium, w rozsądnej cenie.
Kozia Farma Olszewska
Hodowlą kóz zajmujemy się od 12 lat, sery produkujemy od 5 lat. Na początku produkowaliśmy sery twarogowe i twarożki, w tej chwili produkujemy również sery dojrzewające - czyste oraz z rozmaitymi przyprawami. Sery Kozie z Drużbina zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Delikatesy Smakosza
Jesteśmy rodzinną firmą działającą z powodzeniem od 1990 roku. Wszystkie produkty, które oferujemy są mięsem pochodzenia polskiego. Specjalizujemy się w sprzedaży mięsa surowego, a w 2000 roku wprowadziliśmy do asortymentu wypieki, które sami wytwarzamy w naszej firmie. Używamy tylko naturalnych składników. Nasze mięso jest mięsem najwyższej jakości.
Wieczorkowscy
Nasz niewielki zakład rodzinny powstał w 1947 roku. Zajmujemy się rzemieślniczym wyrobem mięs, wędlin i garmażerii. Wyróżnia nas tradycja oraz unikalne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Oferujemy najwyższej jakości produkty tworzone z pasją do smaku.
VegeKiosk
Oferujemy żywność naturalną, w 100% ze składników roślinnych, zdrową i świeżą. Posiadamy szeroką ofertę dań kojarzonych z tradycyjną, szybką i wygodną w przygotowaniu garmażerią. Nasze propozycje są alternatywą dla tradycyjnej garmażerii – bez ukrytych alergenów, chemicznych ulepszaczy, tłuszczów zwierzęcych.
FISK ryby i owoce morza
Od 2015 roku dostarczamy świeże ryby i owoce morza do klientów detalicznych. Współpracujemy z najlepszymi gospodarstwami rybackimi i dystrybutorami, dzięki czemu naszym klientom zapewniamy odpowiednią jakość, świeżość i różnorodność produktów. Znaczna część posiada certyfikaty (ekologiczny lub zrównoważonej hodowli).
To tylko część z dostawców dostępnych w Lokalnym Rolniku
Wytwórcy, którzy chcą sprzedawać na naszym wirtualnym targowisku, muszą spełnić szereg warunków związanych m.in. z czystą etykietą produktów, dobrostanem zwierząt hodowlanych, naturalnymi sposobami uprawiania warzyw i owoców. Nie ma tu miejsca na przemysłową produkcję żywności.
Odwiedzamy gospodarzy, by poznać ich historię, codzienną pracę, zaprzyjaźnić się z nimi i sprawdzić, jak wygląda rzemieślniczy proces wytwarzania prawdziwego jedzenia. Chcemy mieć pewność, żeto, co oferujemy Ci na naszym wirtualnym targu, cechuje się najwyższą jakością, jest świeże, naturalne i zdrowe.