Zdrowe Gotowe powstało z chęci połączenia dwóch, na pozór sprzecznych wartości: życia “slow”, delektowania się tym co domowe, naturalne i zdrowe, a z drugiej strony czerpania z życia pełnymi garściami, podróżowania, rozwijania swoich pasji i ambicji. Zdrowe Gotowe powstało by udowodnić, że jedno nie wyklucza drugiego, a tak zwane „gotowce” wcale nie muszą być mniej smaczne i wartościowe od dania przyrządzonego w domu, od zera. Głową i sercem marki oraz autorką każdej receptury jest jej właścicielka: Justyna Hess, od lat związana ze śląską gastronomią oraz marketingiem. Prywatnie, jak sama się określa, szczera fanka „prawdziwego” jedzenia: „Uważam, że odpowiedzialny jadłospis nie powinno być naszym kaprysem, a obowiązkiem w trosce o swoje zdrowie: ciało i ducha”.
Co wyróżnia Zdrowe Gotowe? Idealny balans pomiędzy smakiem, jakością i dostępnością.
Nie zagęszczamy ich mąką - bogata konsystencja to zasługa tylko i wyłącznie dużej ilości warzyw i mięsa.
Nie używamy glutaminianu sodu ani innych "cudów" - w naszej kuchni nie znajdziesz podejrzanych płynów i mieszanek. Znajdziesz za to świeże, pachnące zioła i naturalne przyprawy.
Gotujemy i pasteryzujemy tradycyjnymi metodami - wszystko kroimy i doprawiamy ręcznie, dlatego nie znajdziesz w naszych słoikach dwóch identycznych kawałków ziemniaka czy kiełbaski.
Używamy najlepszych składników - jak ogórki czy kapusta kiszona, to z Charsznicy, jak kiełbasa, to ta bez soli peklowej, jak boczek, to swojski. Używamy także polskiej słoniny, polskiego mięsa i najwyższej jakości przypraw.
Nasze dania, mimo braku "E" i nie używaniu przemysłowych ilości soli, nie są jałowe i bez smaku. Jesteśmy pewni, że zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy!
Co wyróżnia Zdrowe Gotowe? Idealny balans pomiędzy smakiem, jakością i dostępnością.
Nie zagęszczamy ich mąką - bogata konsystencja to zasługa tylko i wyłącznie dużej ilości warzyw i mięsa.
Nie używamy glutaminianu sodu ani innych "cudów" - w naszej kuchni nie znajdziesz podejrzanych płynów i mieszanek. Znajdziesz za to świeże, pachnące zioła i naturalne przyprawy.
Gotujemy i pasteryzujemy tradycyjnymi metodami - wszystko kroimy i doprawiamy ręcznie, dlatego nie znajdziesz w naszych słoikach dwóch identycznych kawałków ziemniaka czy kiełbaski.
Używamy najlepszych składników - jak ogórki czy kapusta kiszona, to z Charsznicy, jak kiełbasa, to ta bez soli peklowej, jak boczek, to swojski. Używamy także polskiej słoniny, polskiego mięsa i najwyższej jakości przypraw.
Nasze dania, mimo braku "E" i nie używaniu przemysłowych ilości soli, nie są jałowe i bez smaku. Jesteśmy pewni, że zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy!