Octy, oleje
Produkt Olej z czarnuszki - zdrowa żywność blisko Ciebie

Opis produktu

Olej tłoczony na zimno. Zawiera kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9 jak również tymochinon, dzięki któremu działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo, przeciwnowotworowo, chroni również nerki i wątrobę. Zwalcza stany zapalne w organiźmie i na skórze, wzmacnia system immunologiczny.
Nie sposób wymienić wszystkich zalet czarnuszki, ale o kilku należy wspomnieć, pozytywnie działa na: układ immunologiczny, alergie, dolegliwości żołądkowe, przemianę materii, właściwy poziom cukru we krwi, cholesterol, układ krążenia, zmiany skórne takie jak trądzik, łuszczyca, grzybica, wysypki, atopowe zapalenie skóry, leczenie astmy i oskrzeli,  gęstość kości, bóle głowy (migreny), chroniczne zmęczenie, stany lękowe, działa przeciwpasożytniczo, prostatę, reguluje poziom hemoglobiny i erytrocytów, przeciwdziała tworzeniu się kamieni nerkowych.


 

Skład

100% oleju z nasion czarnuszki

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 3768 kJ/900 kcal
Tłuszcze: 99 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 22 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 66 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

Termin przydatności

6 miesięcy

Alergeny

sezam

Sposób przygotowania

Znakomity do celów kosmetycznych: do stosowania bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kremu/balsamu, wcierając we włosy i skórę głowy (pobudza ich porost włosów, zapobiega ich wypadaniu, zwiększa gęstość oraz zwalcza łupież). Reguluje wydzielanie się sebum.

Olej z czarnuszki stosuje się na zimno. Najlepiej jest spożywać 1-2 łyżki dziennie. Najlepsze efekty przyniesie jego systematyczne stosowanie. Dobrym sposobem jest dodanie do oleju z czarnuszki łyżki miodu lub koktajlu, niweluje to jego intensywny smak. Dla miłośników czarnuszki dodawać do przygotowanych dań, np. kasza, sałata...





Sposób przechowywania

Przechowywać w temperaturze 5-10 °C.
Chronić przed światłem i tlenem.
Może wytrącić się naturalny osad.

Można pokusić się o stwierdzenie, że olej z czarnuszki to istny eliksir. Nie używane są żadne chemiczne dodatki ani konserwany, nie rafinowany, tłoczony na zimno, schładzany do max 10 st C, bez dostępu promieni UV. Wszystko to po to, aby był świeży, bo tylko wtedy zachowuje pełną wartość. Przygotowywany z największą pieczołowitością.

Produkt Olej z czarnuszki - zdrowa żywność blisko Ciebie
OLEJ-ISTNY

Olej z czarnuszki

49.00 zł /100 ml
490,00 zł/l
Opinie
Anna21.01.2020

Aleksandra09.12.2019

fantastyczny

Dotacje na innowacje. Inwestujemy w waszą przyszłość. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.
Pomoc 100% gwarancji jakości