SERABIO kieruje się głębokim szacunkiem do natury. Wszelka działalność firmy odbywa się w sposób przyjazny środowisku naturalnemu. Wykorzystujemy do tego nasze 15-letnie doświadczenie. Działamy od 2003 roku i od samego początku naszą pasją były sery.
Nasze sery i masła ekologiczne produkowane są wyłącznie z certyfikowanego mleka ekologicznego, bez żadnych barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku i bez składników GMO. W mleku ekologicznym występują duże ilości białek serwatkowych, które mają właściwości antyoksydacyjne, antykancerogenne, przeciwwirusowe oraz antymutagenne.
Ekologiczne metody upraw i hodowli mają na celu produkcję żywności przy jednoczesnej trosce o stan środowiska i zdrowie zwierząt hodowlanych. Prawie do zera ograniczone jest stosowanie herbicydów i pestycydów, a zwierzęta hoduje się bez użycia antybiotyków i środków odrobaczających, które stosuje się powszechnie w hodowli zwierząt gospodarczych.
Już wkrótce planujemy uruchomić także produkcję ekologicznego masła klarowanego Ghee, rozlewanego do szklanych opakowań. Proces klarowania będzie odbywał się w niskich temperaturach, co wydłuży znacząco czas produkcji, ale pozwoli za to zachować zdrowotne i smakowe walory naszego masła.