!-->

Wegetariański pasztet z ciecierzycy przepis | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

Przepisy kulinarne wegetariański pasztet z ciecierzycy przepis

W Święta Bożego Narodzenia – wśród wielu rybnych i mięsnych dań – warto znaleźć na stole miejsce również na bardziej roślinne potrawy. Alternatywą dla tradycyjnego pasztetu świątecznego czy świątecznej pieczeni może okazać się wegetariański pasztet z ciecierzycy. Przepis na niego znajdziesz poniżej.

pyszne_ święta_banner

Wegetariański pasztet z ciecierzycy przepis

Składniki:

śniadania na ciepło przepisy

Przygotowanie:

Dzień wcześniej namocz suszone śliwki, żurawinę, morele i orzechy włoskie we wrzątku. Odlej i pokrój na małe kawałki. Cebulę, marchew i korzeń pietruszki pokrój w drobną kostkę i podsmaż przez 5-7 min na oleju, razem z przyprawami. Dolej ½ szklanki wody i duś warzywa pod przykryciem przez ok. 10-15 min, aż zmiękną. Zblenduj ciecierzycę, podduszone warzywa, suszone owoce i orzechy oraz płatki owsiane i jajka (lub ugotowaną kaszę jaglaną). Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dolej trochę wody i zblenduj ponownie. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę. Piecz ok. 1 godziny w 180°C. Podawaj schłodzony.

 

Mamy nadzieję, że nasz świąteczny, wegetariański pasztet z ciecierzycy przypadnie do gustu Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “wegetariański pasztet z ciecierzycy przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *