Warzywne szaszłyki z grilla – przepis

Przepisy kulinarne warzywne szaszłyki

Warzywne szaszłyki będą świetnym dopełnieniem mięsnych i rybnych dań z grilla albo doskonałą alternatywą dla nich. Upieczone na ruszcie warzywa sezonowe zyskują głęboki smak, który cieszy podniebienie. Ich przygotowanie nie jest pracochłonne.

grill

Warzywne szaszłyki z grilla – przepis

Składniki:

Przygotowanie:

Cukinię, bakłażana oraz papryki dokładnie umyj i osusz. Cukinię i bakłażana pokrój na spore plastry. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki podobnej wielkości, co cukinia i bakłażan. Cebule obierz, pokrój na ćwiartki i rozdziel warstwy. Przyprawy wymieszaj w misce z olejem. Włóż do niej pokrojone warzywa i dokładnie obtocz je w marynacie. Na długie wykałaczki nadziewaj naprzemiennie wszystkie warzywa. Piecz na grillu do momentu, aż zmiękną i charakterystycznie lekko się przypalą. Możesz też upiec warzywne szaszłyki w piekarniku, na programie grill (powinno zająć to ok. 5-7 minut). Świetnie smakują z domowym sosem czosnkowym.

 

Mamy nadzieję, że warzywne szaszłyki z grilla, przygotowane według naszego sprawdzonego przepisu będą smakowały Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “warzywne szaszłyki”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *