Tornado II – mleczny żywioł z pradoliny Wkry

Rolnicy i Wytwórcy DSC_0794

Nie za blisko i nie za daleko – 70 km od zatłoczonej Warszawy znajduje się wieś Biele (gmina Sochocin), gdzie od 1995 roku powstają m.in. niesamowite twarogi, masła i śmietany. Przedsięwzięciu towarzyszy wspaniały mikroklimat, ponieważ Tornado II wytwarza swoje wyroby w otoczeniu pradoliny rzeki Wkry, czystego powietrza i przyjemnych widoków. Czego chcieć więcej?

Wieś Biele może być dumna z tak prężnie działającego przedsiębiorstwa. Mija już 20 lat odkąd niewielka mleczarnia, która jest biznesem rodzinnym państwa Romanowskich i Juszko, raczy swoich klientów wspaniałymi produktami mlecznymi. Tornado II specjalizuje się w przetwarzaniu mleka w świeże, krótkoterminowe produkty. Surowiec na miejscowe przysmaki pochodzi od okolicznych rolników, których gospodarstwa również położone są w pradolinie rzeki Wkry w odległości około 30 kilometrów od mleczarni.

Tornado II wytwarza swoje produkty w oparciu o normy polskie i zakładowe przy użyciu tradycyjnych technologii. Znaczna część prac przy produkcji twarogów wykonywana jest ręcznie. Ponadto wyroby znajdujące się w ofercie wytwórcy produkowane są bez użycia chemii oraz konserwantów, bo jak mówi Ilona Uścińska z firmy Tornado IITylko dzięki takim produktom można zachować zdrowie i energię.

Mało tego, właściciele przedsiębiorstwa ze wsi Biele nie przewidują żadnych zmian w swojej dotychczasowej polityce wytwórczej, tym bardziej, że coraz więcej firm branży spożywczej podąża tym samym tropem, co Tornado II.

Wybieraj nabiał z małych mleczarni

Jakość i ekologia na sztandary

Rodzinna firma Tornado II skupia się przede wszystkim na jakości swoich wyrobów. Dzięki temu bezapelacyjnie wygrywają z pięknie zapakowanymi produktami o nieczytelnych etykietach z nadzwyczaj rozbudowanym składem. Nie tylko smak i naturalne składniki są zaletami wyrobów Tornado II, ale również ekologiczne podejście do ich konfekcjonowania. – Opakowania naszych wyrobów są skromne, wykonane z materiałów recyklingowych, ale jest to celowe działanie. Wyznajemy bowiem zasadę, że w prostocie tkwi siła. Najważniejszym czynnikiem wyróżniającym nas spośród innych producentów nabiału jest to, że nie można nas znaleźć w marketach sieciowych, a jedynie w małych osiedlowych sklepikach, na bazarkach oraz w sklepach ze zdrową żywnością. – przekonuje Ilona Uścińska z firmy Tornado II.

Wyjątkowy twaróg

Sztandarowym produktem Tornado II jest twaróg, zarówno ten półtłusty, tłusty, jak i śmietankowy. Równie dużym powodzeniem cieszą się masło wiejskie, maślanka oraz masło klarowane, a także mleko pełnotłuste 4%, którego nie znajdziecie nigdzie indziej. Tornado II wytwarza również śmietanę (30%, 34%, 36%) oraz mleko (2%, 3,2%) dla cukierników, piekarni oraz firm cateringowych. Śmietanka kremowa 34% oferowana jest również w butelce HDPE dla indywidualnego odbiorcy.

Tornado II przywiązuje ogromną wagę do tego, aby ich wyroby zawsze były świeże, krótkoterminowe i niezmiennie smaczne. Stąd też odczuwamy niekłamaną radość, że te pyszne produkty mogą również kupować klienci platformy zakupowej LokalnyRolnik.pl.

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeden komentarz do “Tornado II – mleczny żywioł z pradoliny Wkry

  1. Mieszkaniec Biel pisze:

    Niestety nie mogę się zgodzić, że mieszkańcy Biel są dumni z tej firmy… Wszechobecny bałagan na jej terenie i ciągły dym z kominów ze spalania najtańszego opału to NIE powód do dumy a wstydu!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *