!-->

Pavlova z bitą śmietaną i owocami przepis | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

Przepisy kulinarne pavlova z bitą śmietaną i owocami przepis

Dostojna Pavlova to doskonały bożonarodzeniowy deser, który nie tylko zachwyca wyglądem, ale i smakiem. Słodki smak bezy i bitej śmietany świetnie dopełniają cierpnie ziarenka granatu, mrożone maliny i listki orzeźwiającej mięty. 

Dzięki naszemu sprawdzonemu przepisowi przygotujesz ją dokładnie taką, jaka być powinna – chrupiącą z wierzchu i miękką, lekko ciągnącą wewnątrz. 

pyszne_ święta_banner

Pavlova z bitą śmietaną i owocami przepis

Składniki:

jak zrobić jajko w koszulce bez octu

Przygotowanie:

Białka ubij na sztywną, lśniącą pianę, stopniowo dodając cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodaj sok z cytryny i ubijaj jeszcze przez moment. Na blachę wyłóż arkusz papieru do pieczenia i odrysuj na nim ołówkiem talerz obiadowy. Nałóż ubitą pianę w taki sposób, by wypełniła cały naszkicowany okrąg. Piecz przez 30 min w 120°C, na programie z termoobiegiem. Następnie zmniejsz temperaturę do 100°C i zostaw w niej bezę na 2 ½ godziny. Po tym czasie wyłącz grzanie, uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw bezę na ok. 1 godzinę, po czym wyciągnij ją i przełóż na ozdobny talerz. Lekko wgnieć środek. Śmietanę ubij na sztywno z ksylitolem lub cukrem. Wyłóż ją na bezę. Ozdób ziarenkami granatu, malinami i miętą. Włóż do lodówki – najlepiej na całą noc. Podawaj schłodzoną.

 

Mamy nadzieję, że Pavlova z bitą śmietaną i owocami przygotowana według naszego przepisu stanie się Twoim ulubionym świątecznym deserem. Życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “pavlova z bitą śmietaną i owocami przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *