!-->

Makaron z domowym zielonym pesto

Przepisy kulinarne

Pesto okazuje się być ekspresowy sosem do przygotowania. Zdecydowałam się na jego zieloną, aromatyczną wersję, której bazę stanowi bazylia. Wiem, że do tradycyjnego pesto używa się orzechów piniowych, ale pyszny sos można zrobić również z tańszymi migdałami czy orzechami włoskimi. Chcecie się dowiedzieć, jak można zrobić smaczny, pożywny obiad w kwadrans? Zapraszam do lektury!

Wiem, wiem, oryginalnie wszystkie składniki na pesto powinniśmy ucierać w moździerzu, ale komu by się chciało. Przyznam się, że w tym wypadku wolę szybkie i skuteczne rozwiązanie. Dlatego wrzucam wszystkie składniki do blendera, miksuję i po maksymalnie 10 minutach mam gotowy sos!

Do przygotowania dania potrzebujemy:

Sprawdź ofertę makaronów od naszych Wytwórców

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie w robocie kuchennym umieszczamy wszystkie składniki na pesto – zioła, oliwę, przyprawy. Całość miksujemy i w razie potrzeby, gdy konsystencja jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę oliwy. Ugotowany makaron odcedzamy i układamy na talerzu, skrapiamy (mniej lub bardziej) sosem, dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i w ten sposób uzyskujemy posiłek gotowy do spożycia.

Wybierz warzywa bezpośrednio od Rolnika

Smacznego!

logo_blog2*Przepis na makaron z domowym zielonym pesto pochodzi z bloga SzybkoTanioSmacznie, który współpracuje z platformą zakupową LokalnyRolnik.pl.

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *