Grillowane szaszłyki wieprzowe – przepis

Przepisy kulinarne szaszłyki wieprzowe

Szaszłyki wieprzowe są soczyste dzięki dodatkowi warzyw, z których podczas grillowania uwalnia się naturalny sok. To świetna propozycja na obiad prosto z rusztu!

grill

Szaszłyki wieprzowe – przepis

Składniki:

Przygotowanie:

Polędwiczki wieprzowe opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Pokrój na podobnej wielkości kawałki. Cebule obierz, papryki oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój na kawałki podobnej wielkości, co mięso. W misce przygotuj marynatę z oleju, słodkiej i ostrej papryki, soli oraz pieprzu. Włóż do niej mięso i warzywa, wymieszaj i umieść w lodówce na min. 30 minut. Nadziewaj wieprzowinę na długie wykałaczki, naprzemiennie z cebulą i papryką. Grilluj ok. 20-30 minut.

 

Mamy nadzieję, że grillowane szaszłyki wieprzowe, przygotowane według naszego sprawdzonego przepisu będą smakowały Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “szaszłyki wieprzowe”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!
Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *