Gorąca czekolada – prosty przepis, który pokocha każdy zmarzluch

Przepisy kulinarne gorąca czekolada

Gdy za oknem deszcz, śnieg, wichura czy ogólna niepogoda, kubek gorącej, domowej czekolady w kilka minut poprawia nastrój. Zrobisz ją ekspresowo z kilku składników, które z pewnością znajdują się w Twojej kuchni.

gorąca czekolada

Gorąca czekolada – przepis

Składniki: 

mleko_blog_lp

Przygotowanie:

Przygotuj rondelek z grubym dnem. Wlej do niego mleko i śmietankę. Dodaj cukier. Podgrzewaj, aż płyn niemal nie zacznie się gotować. Dodawaj po kawałku czekolady, mieszając, aż się rozpuści (i dodawaj następny, do momentu, aż skończy się cała czekolada). Zagotuj. Gotuj do momentu, w którym gorąca czekolada nabierze gładkiej i kremowej konsystencji. Podawaj od razu. 

 

Mamy nadzieję, że gorąca czekolada według naszego przepisu przypadnie Ci do gustu. Nie zapomnij poczęstować nią bliskich. Smacznego!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “gorąca czekolada”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!

 

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *