!-->

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe przepis Jolanty Kleser | PRZEPISOWY KALENDARZ ADWENTOWY

Przepisy kulinarne ciasto czekoladowo-pomarańczowe przepis

Zapach pomarańczy połączonej z czekoladą natychmiast przywodzi na myśl Święta.

Poznaj genialny przepis Jolanty Kleser z Pracowni SMAKU – uczestniczki II edycji programu Masterchef – i zaserwuj swoim bliskim wyborne ciasto czekoladowo-pomarańczowe!

pyszne_ święta_banner

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe przepis Jolanty Kleser

na okrągłą foremkę 26cm:

Składniki:

jak zrobić jajko w koszulce bez octu

Przygotowanie:

Migdały zmiksuj w malakserze na proszek. Wysyp do miski. Zmiksuj czekoladę. Jajka ubij ze stewią na puszystą masę, dodaj masło i konfiturę, połącz. Dodaj sypkie składniki: migdały, czekoladę, proszek i kakao, wymieszaj dokładnie. Przelej do wysmarowanej i wyłożonej papierem formy, wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C i piecz około 35 minut – po upieczeniu ciasto powinno być jeszcze trochę wilgotne. Wystudź, przełóż na talerz lub paterę. Schłodzone mascarpone i śmietankę przełóż do misy miksera. Ubij na sztywno. Na koniec dodaj skórkę otartą z pomarańczy, wymieszaj. Wyłóż krem na ciasto i rozsmaruj. Pomarańcze obierz ze skórki i potnij w cienkie plasterki. Układaj na kremie jeden plasterek obok drugiego, formując w ozdobny kształt róży.

ciasto czekoladowo-pomarańczowe przepis

Mamy nadzieję, że świąteczne ciasto czekoladowo-pomarańczowe według przepisu Jolanty Kleser będzie smakowało Tobie i Twoim najbliższym. Życzymy rodzinnych i pysznych Świąt Bożego Narodzenia!

_________________

Dowiedz się więcej o Akademii Sezonowej organizowanej w Pracowni SMAKU Jolanty Kleser – uczestniczki II edycji programu Masterchef

Kulinarne ABC

Codziennie gotowanie wydaje Ci się trudne, czasochłonne i przytłaczające?

Nie, jeśli poznacie podstawowe zasady komponowania składników i przygotowywania posiłku.

Kluczem do sukcesu jest idealnie zaopatrzona spiżarnia, korzystanie z produktów sezonowych i umiejętność komponowania tego wszystkiego w szybkie codziennie posiłki – a tego wszystko nauczysz się właśnie podczas Akademii Sezonowej.

Po całym cyklu:

  • poznasz i pokochasz kalendarz sezonowości;
  • dowiesz się, jak wybierać świeże produkty i jak się z nimi obchodzić;
  • skompletujesz spiżarnię idealną;
  • zbilansujesz składniki odżywcze;
  • nauczysz się łączyć smaki i komponować dania;
  • zaoszczędzisz czas i pieniądze.

Bohaterowie miesiąca

Każde spotkanie skupia się na innych warzywach i owocach, królujących w danym miesiącu. W Akademii Sezonowej  bardzo mocno stawia się na lokalne warzywa i owoce, wspierając lokalnych rolników.

Podczas spotkań Akademii Sezonowej dowiesz się, jak je wybierać, jak z nimi postępować, z czym najlepiej się łączą i jak szybko wyczarować z nich podstawowe posiłki, dania do pracy i szkoły, szybkie przekąski i zdrowe desery.

Baza wiedzy, którą otrzymasz w Akademii Sezonowej, otworzy przed Tobą zupełnie nowe możliwości i sprawi, że codziennie przygotowywanie posiłków nie będzie przykrym obowiązkiem, a inspirującym wyzwaniem.

Więcej informacji na temat Akademii Sezonowej znajdziesz pod adresem www.pracowniasmaku.com.pl

zakwas z buraków przepis

Trafiłeś tu zapewne wpisując w wyszukiwarkę frazę “ciasto czekoladowo-pomarańczowe przepis”, czytając nasz newsletter, śledząc nas na Facebooku lub będąc stałym gościem na naszym blogu. Jakkolwiek się to nie stało, bardzo się cieszymy, że jesteś i zachęcamy do zakupów na naszym wirtualnym targu prawdziwego jedzenia!

sezonownik lokalnyrolnik,pl

Podziel się
  •  
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *