Do naszych zakwasów wybieramy najlepszej jakości kapustę oraz wysokiej jakości składniki, czyli soczystą marchewkę i najlepszą sól kłodawską kamienną.
Podsumowując zakwas z kapusty jest:
-bez konserwantów
-bez octu
-bez dodatku cukru
-niepasteryzowany
-kiszony naturalnie w kontrolowanej temperaturze
-przygotowany z miłością!
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.
Do naszych zakwasów wybieramy najlepszej jakości kapustę oraz wysokiej jakości składniki, czyli soczystą marchewkę i najlepszą sól kłodawską kamienną.
Podsumowując zakwas z kapusty jest:
-bez konserwantów
-bez octu
-bez dodatku cukru
-niepasteryzowany
-kiszony naturalnie w kontrolowanej temperaturze
-przygotowany z miłością!
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.
Wartości odżywcze w 100 ml:
Wartość energetyczna: 47 kJ / 11 kcal,
Tłuszcz: 0,1 g,
Węglowodany: 1,9 g,
(w tym cukry) 0,1 g,
Białko: 0,3 g,
Sól: 2,1 g.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki i alergeny
Skład:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w lodówce przed i po otwarciu.
Temperatura przechowywania 4-20°C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 10 dni.