Zakwas z buraków jest niskokaloryczny i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.
Podsumowując zakwas z buraka jest:
-bez konserwantów
-bez octu
-bez dodatku cukru
-niepasteryzowany
-kiszony naturalnie w kontrolowanej temperaturze
-kiszony z sercem!
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.
Zakwas z buraków jest niskokaloryczny i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto.
Podsumowując zakwas z buraka jest:
-bez konserwantów
-bez octu
-bez dodatku cukru
-niepasteryzowany
-kiszony naturalnie w kontrolowanej temperaturze
-kiszony z sercem!
Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Są niepasteryzowane, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika nawet, gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu.
Czy to oznacza, że są zepsute? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że zostały dobrze, naturalnie ukiszone i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt.
Wartości odżywcze w 100 ml:
Wartość energetyczna: 41 kJ / 10 kcal,
Tłuszcz: 0,2 g,
Węglowodany: 1,6 g,
w tym cukry: 0,8 g,
Białko: 1,4 g,
Sól: 1,58 g.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki i alergeny
Skład:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w lodówce przed i po otwarciu.
Temperatura przechowywania 4-20°C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 10 dni.