Ekologiczny żurek na naturalnym zakwasie żytnim z dodatkiem wędzonej kiełbasy i warzyw – wszystko z naszych gospodarstw i od lokalnych rolników.
Kiełbasa pochodzi z naszego zakładu mięsnego, gdzie wędliny wytwarzamy rzemieślniczo, bez konserwantów i zbędnych dodatków.
Gotowany powoli na domowym wywarze, klarowny, treściwy i przyjemnie kwaśny. Smakuje jak z rodzinnego stołu – tylko z certyfikatem EKO.
Ekologiczny żurek na naturalnym zakwasie żytnim z dodatkiem wędzonej kiełbasy i warzyw – wszystko z naszych gospodarstw i od lokalnych rolników.
Kiełbasa pochodzi z naszego zakładu mięsnego, gdzie wędliny wytwarzamy rzemieślniczo, bez konserwantów i zbędnych dodatków.
Gotowany powoli na domowym wywarze, klarowny, treściwy i przyjemnie kwaśny. Smakuje jak z rodzinnego stołu – tylko z certyfikatem EKO.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna: 106 kcal,
Tłuszcz: 7,32 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,29 g,
Węglowodany: 5 g,
w tym cukry: 1,5 g,
Białko: 5,05 g,
Sól: 1,0 g.
Składniki i alergeny
Skład:
Alergeny:
Przechowywanie
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temp. 2-8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 h.