Filet z pstrąg łososiowego, hodowalnego w Gospodarstwie Rybackim Dadoń, w Sianowie k/Koszalina. Ryby hodowane w bardzo czystej wodzie płynącej, odpowiednio wysoko natlenionej. Karma pochodzi z firmy Biomar - wiodącego producenta pasz naturalnych dla ryb. Pstrąg łososiowy, to większy rozmiarowo pstrąg tęczowy, którego dieta została wzbogacona o sproszkowane skorupiaki. Naturalny barwnik zawarty w skorupkach skorupiaków wływa na zabarwienie mięsa tego podgatunku ryby. Pstrąg łososiowy, jak sama nazwa wskazuje, smakiem przypomina łososia atlantyckiego. Sprawia to odpowiednio dobrana karma, składająca się w dużej mierze ze skorupiaków. Filety można smażyć, piec lub grilować. Są bardzo delikatne, dlatego nie należy ich zbyt długo obrabiać termicznie. Jak do każdego pstrąg pasuje bardzo tymianek, jako dodatek. Warto też na filecie położyć kilka plasterków zimnego masła, wówczas wierzchnia część nie będzie przesuszona.