Pietruszka to popularne warzywo wykorzystywane w naszej kuchni zarówno jako dodatek do zup jak również do sałatek. Już mała ilość daje potrawom niesamowity aromat. Jest szczególnie ceniona za swoje właściwości lecznicze. Wspomaga trawienie, zapobiega zgadze oraz ma dobroczynne działanie na serce i układ krążenia.
Nasze gospodarstwo jest gospodarstwem rodzinnym przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Tradycja uprawy roli sięga czasów sprzed I wojny światowej. Wtedy też na terenach obecnej Opaczy Małej osiedlił się nasz pradziadek. Każde pokolenie, które przejmowało po swoich rodzicach gospodarstwo, znacząco je rozwijało.
W ostatnich latach nasze gospodarstwo przeszło bardzo dużą metamorfozę. Zostało znacznie unowocześnione oraz zmieniliśmy sposób uprawy warzyw na ProBio. Obecnie wszystkie nasze warzywa uprawiane są z wykorzystaniem ProBio Emów, czyli pożytecznych mikroorganizmów, które ograniczają zjawiska chorobowe oraz wspierają pożyteczną mikroflorę.