Pasztet w 60% z gęsiny i 30% z indyka. Polska biała gęś owsiana to wspaniały i zdrowy surowiec, który na szczęście coraz śmielej wraca na nasze stoły, a wzbogacona o dodatek delikatnego i smacznego indyka zachwyca smakiem. Dodatkowym atutem naszego pasztetu jest, podobnie jak w przypadku pasztetu z indyka, brak bułki i jajek w składzie. Znów użylismy siemienia lnianego, by umożliwić wszystkim unikającym glutenu spróbowanie tego wyjątkowego wyrobu.
Pasztet z gęsi od Kowala został nagrodzony w październiku 2016 prestiżową nagrodą Tygielek Smaków na Międzynarodowych Targach Natura Food. W lutym 2017 pasztet z gęsi dostał certyfikat Doceń Polskie z adnotacją TOP PRODUKT. We wrześniu 2017 Perła na Smakach Regionów w Poznaniu. Produkt wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.