Uważany jest za najpopularniejszą odmianę miodu. Ze względu na łagodny i słodki smak, miód wielokwiatowy polecany jest do codziennego spożycia. Źródło witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.
Charakterystyka:
- Łagodny, słodki smak.
- Lekko brązowy lub złotawy.
- Doskonały do wypieków, ciast deserów.
- Źródło naturalnych składników odżywczych.
Korzyści miodu wielokwiatowego:
- Źródło witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.
- Doskonały dodatek do śniadania. Świetnie smakuje ze świeżymi owocami.
- Smakowite doznania i zdrowe kulinarne przyjemności.
Sprzedawane przez nas miody pochodzą z najczystszych rejonów Polski, głównie z regionu Beskidu Małego.
Barwa i zapach:
Przyjmuje kolor od lekko złotego do ciemnobrązowego.
Smak:
Słodki, łagodny smak lecz pamiętaj, że pszczoły wytwarzają go z nektaru różnorodnych gatunków roślin, co sprawia, iż każda partia miodu smakuje inaczej.