Nasz koncentrat to gotowane ponad 80 godzin kości szpikowe wołowe, wieprzowe nóżki, kacze i gęsie kości i chrząstki.
Parokrotnie odcedzany, niemal zupełna redukcja tłuszczu.
Pod koniec gotowania dodajemy warzywa, szczyptę soli kłodawskiej, ocet jabłkowy.
Tak powstały koncentrat ma aż 11,5% kolagenu.
Korzystne dla organizmu będzie gdy jedna osoba zje około 100 g naszego koncentratu bulionu kolagenowego dziennie.
Można zjeść 2-3 łyżki bezpośrednio lub rozpuścić w gorącej lub letniej wodzie i wypić.
To również baza do sosów i zup np. rosół, pomidorowa.
„Płynne Złoto”
Nasz produkt to nie lekarstwo ani suplement diety, to naturalnie przygotowany produkt spożywczy o przyjaznych dla zdrowia właściwościach.
Organizm będzie Ci wdzięczny, gdy nasz koncentrat znajdzie się w Twojej diecie przez min 30 dni, a najlepiej 12 tygodni.
Smacznego!
Kolagen – białko w organizmie człowieka, buduje tkankę łączną, ścięgna, więzadła, skórę i mięśnie.
Regularne przyjmowanie kolagenu to:
- regeneracyjny wpływ na włosy i paznokcie,
- poprawa funkcjonowania jelit,
- wpływ na zdrowie skóry,
- regeneracja stawów,
- zapobieganie utraty masy kostnej,
- wsparcie pracy serca i wielu innych narządów.