Carb Control – węglowodany pod kontrolą!Czy istnieje chleb idealny dla diabetyków, osób zmagających się z insulinoopornością, a do tego będący świetnym źródłem białka dla wegetarian i wegan? Tak, to pieczywo bazujące na mące łubinowej. Sprawdzi się na diecie niskowęglowodanowej, diecie bazującej na produktach o niskim indeksie glikemicznym oraz bezglutenowej. Pieczywo z łubinu ze względu na dużą zawartość błonnika, sprawdzą się podczas odchudzania oraz u osób zmagających się z zaparciami.Spożywanie produktów z mąki łubinowej daje uczucie sytości i może pomagać zapobiegać napadom wilczego głodu.Nie zapominajmy również o obecności nienasyconych kwasach tłuszczowych, które obniżają poziom „złego” cholesterolu, zapobiegają chorobom układu krążenia.Dodatkowo pieczywo z mąki łubinowej dostarcza magnezu, żelaza i cynku, szczególnie ważnych w diecie kobiet.Miękkie puszyste i delikatne! Strukturą i konsystencją bardzo zbliżone do tradycyjnego pieczywa. Chlebek łubinowy jest bogaty w dobrej jakości aminokwasy pochodzące z łubinu, a przy tym niskowęglowodanowy – w sam raz dla KETO.