Jogurt kozi wytwarzany rzemieślniczo. Mleko pochodzi od kóz z naszego gospodarstwa. Jogurty kozie naturalne zawierają mniej laktozy niż jogurty krowie, dzięki czemu są lepiej przyswajane u osób, które cierpią na jej nietolerancję. Ponadto zawierają mniej kazeiny, która jest częstą przyczyną uczulenia, dzięki czemu jego spożywanie nie wywołuje objawów alergii. Maliny to jedne z cenniejszych, rodzimych owoców, których właściwości są doceniane przez wielu. Stanowią źródło przeciwutleniaczy, chroniąc organizm przed upływem czasu i szkodliwym działaniem wolnych rodników – znanych jako źródło młodości występują nie tylko w żywności, ale również w kosmetykach. Maliny to zastrzyk witaminy C, polecany osobom, które mają stresujący tryb życia oraz stosują używki (kawa, papierosy). Świetnie uzupełniają wszelkie niedobory witamin z grupy B (B1, B2, B6 oraz kwasu foliowego).