Jogurt kozi wytwarzany rzemieślniczo. Mleko pochodzi od kóz z naszego gospodarstwa. Jogurty kozie naturalne zawierają mniej laktozy niż jogurty krowie, dzięki czemu są lepiej przyswajane u osób, które cierpią na jej nietolerancję. Ponadto zawierają mniej kazeiny, która jest częstą przyczyną uczulenia, dzięki czemu jego spożywanie nie wywołuje objawów alergii. Granola stanowi pyszny, wartościowy i pożywny dodatek do jogurtu - jej składniki dostarczają nam białko, aminokwasy, zdrowe tłuszcze i błonnik oraz mnóstwo witamin i składników mineralnych - witaminy z grupy B, E, C, A, K, spośród składników mineralnych głównie żelazo, cynk, wapń, magnez, potas, fosfor. Miód dodaje energii, podnosi odporność organizmu i jest skarbnicą witamin i minerałów, ceniony jest przez wielu za swe właściwości bakteriobójcze i wzmacniające.
Do granoli nie dodajemy orzechów.