Filet z indyka to mięso z bardzo mała ilością tłuszczu. Mięso z indyka jest delikatne i miękkie, w smaku podobne do mięsa cielęcego. Wystarczy krótka obróbka termiczna by uzyskać z niego doskonały sznycel, kotlet czy pieczeń.Nasz drób pochodzi z małej fermy, chów nieklatkowy, zwierzęta mają dostęp do okien, ściółkę. Karmione naturalnie wysokiej jakości mieszankami pasz min soja i pszenica. Drób przed ubojem przechodzi karencję na obecność antybiotyków. Mięso bez nastrzyku, jedyny płyn płyn stanowi osocze.Na 1 kg przypada 1 filet. Mięso kroimy ręcznie dlatego waga produktu moze nie być idealna. Waga produktu + /- 50g.
Indyk należy do mięs białych, polecanych na wszelkiego rodzaju diety, a także idealnie nadaje się do grillowania.
Towar pakujemy dla Państwa w poniedziałek w godzinach popołudniowych.
Każdy nasz produkt pakowany jest atmosferze ochronnej (MAP). Mięso tak zapakowane można mrozić do 6 miesięcy.