Czy istnieje pieczywo idealne dla diabetyków, osób zmagających się z insulinoopornością, a do tego będące świetnym źródłem białka dla wegetarian i wegan? Tak, to pieczywo bazujące na mące łubinowej. Sprawdzi się na diecie niskowęglowodanowej (KETO, Low Carb), diecie bazującej na produktach o niskim indeksie glikemicznym. Pieczywo z łubinu ze względu na dużą zawartość błonnika, sprawdzą się podczas odchudzania oraz u osób zmagających się z zaparciami. Spożywanie produktów z mąki łubinowej daje uczucie sytości i może pomagać zapobiegać napadom wilczego głodu!Nie zapominajmy również o obecności nienasyconych kwasach tłuszczowych, które obniżają poziom „złego” cholesterolu, zapobiegają chorobom układu krążenia. Wypieki z mąki łubinowej dostarczają magnezu, żelaza i cynku, szczególnie ważnych w diecie kobiet. Lekka, delikatna a przy tym bardzo sycąca KETO drożdżówka z mąki łubinowej z nadzieniem z sera i erytrytolu. Świetna w podróży ale i do posiłku. Ekstra smakuje w towarzystwie kawy kuloodpornej. Wypieczona z niskowęglowodanowych surowców, zawiera 28 g węglowodanów – z czego zdecydowana większość to POLIOLE (z erytrytolu) które nie są trawione w żołądku (nie podnoszą glikemi)Jesteś na diecie KETO, zmagasz się z insulinoopornością lub jesteś diabetykiem – nasza KETO drożdżówka sprawi że zobaczysz że pyszne życie bez cukru jest możliwe!