Jeśli masz problem z cukrzycą, insulinoopornością, jesteś na diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej, to musisz uważać na ilość cukru w diecie. Kiedyś w takiej sytuacji trzeba było odstawić lub ograniczyć pieczywo, tylko jak żyć bez pachnącego, chrupiącego chleba (chleb codzienny)? Oto rozwiązanie: Niskowęglowodanowe pieczywo dla cukrzyka (i nie tylko!). Wypiekane z mąki migdałowej, z błonnikiem pszennym i babką jajowatą:tylko 3,5 g węglowodanów / 100 g96,5% węglowodanów mniej niż w zwykłym pieczywieniski indeks glikemiczny. W strukturze i smaku przypomina dobry chleb graham, ma nieco bardziej zamkniętą struktura niż chlebek łubinowy. Bardziej ciężki i syty. Recepturę tego chleba stworzył piekarz-diabetyk dla siebie i swojej rodziny. Teraz dzieli się tym z Tobą! Pyszne śniadanie bez nagłego wzrostu glikemii – chleb codzienny! Pieczywo CarbControl zawiera minimalną ilość węglowodanów, dzięki czemu nie powoduje nagłego wyrzutu insuliny, skoków cukru we krwi i zmęczenia poposiłkowego. Taki chleb codzienny możesz spożywać każdego dnia! Pieczywo zakup przez internet – czy jest świeże? Pieczywo CarbControl ma 10-12 dniowy termin przydatności do spożycia. Uzyskujemy to dzięki pakowaniu w tzw. modyfikowanej atmosferze (MAP), gdzie tlen zastępuje się obojętnym azotem i dwutlenkiem węgla, oraz zastosowaniu najmniej obciażające ludzki organizm substancji konserwującej, jaką jest sorbinian potasu (nie odkłada się w organizmie, jest w pełni metabolizowany i zamieniany w energię). Nasze pieczywo niskowęglowodanowe może dotrzeć do osób w całej Polsce. To oznacza, że na Twój stół trafi zawsze świeży chlebek! Zastosowane opakowania PET można wykorzystać w domu. Świetnie sprawdzi się jako doniczka czy miska dla pupila. Odpowiednio segregowane w pełni poddaje się recyklingowi.