Na naszym internetowym targu znajdziesz wytwarzane metodą rzemieślniczą naturalne wędliny, ekologiczne filety i swojskie udźce. Spróbujesz wędzonych filetów i udźców kaczych, indyczych i drobiowych, piersi z indyka i kurczaka, polędwicy, serdelków i smacznej szyneczki. Wytwarzane są one według tradycyjnych receptur, zachwycają swojskim smakiem i zapachem aromatycznych ziół. Oferowane przez nas wędliny to produkty najwyższej jakości, wykonane w 100% z mięsa i naturalnych składników: bez konserwantów, sztucznych barwników czy ulepszaczy smaku – bez chemii! Sprawdź, co dzisiaj znajduje się w ofercie i wybierz świeży filet lub udziec, na jaki masz ochotę.
Zdrowy drób od Lokalnego Rolnika
Na naszej stronie znajdziesz filety i udźce z kurczaka, kaczki i indyka pod różnymi postaciami. Wędzone, pieczone, polędwice czy też serdelki. Jak pysznie! A czy wiesz, że drób to mięso nie tylko smaczne, ale też zdrowe? Według dietetyków powinno się go jeść najwięcej. Zawiera mało tłuszczu, a dużo składników, których nasz organizm potrzebuje.
Pierś czy udko z kurczaka dostarcza białka, potasu, magnezu, żelaza i cynku, a także witamin z grupy B. Jest delikatne, dietetyczne, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, układ krążenia i skórę. Mięso z indyka, sycące i niskokaloryczne, to źródło białka, witamin B3, B6 i B12, cynku i selenu. Składniki te są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego, krążeniowego i dla zachowania odporności. Filet i udziec z kaczki są natomiast wyjątkowo bogate w białko i nieco bardziej bogate w tłuszcz, zawierają także witaminy z grupy B, witaminy A i E, sód potas, fosfor, magnez czy też żelazo. Wzmacniają odporność, układ krążenia i zapobiegają anemii.
Ekologiczna hodowla – postaw na naturę
Wiele osób rezygnuje z mięsa kurczaka ze względu na jego dużą zawartość hormonów. Hormony stosowane są w przemysłowej hodowli drobiu, gdzie liczy się wydajność, nie jakość. Zdrową alternatywą jest drób z hodowli ekologicznych z wolnego wybiegu. Kupując produkty od naszych lokalnych dostawców, masz pewność, że mięso, którego użyto do wykonania wędlin, jest naturalne i zawiera wszystkie potrzebne składniki odżywcze. Nie ma za to w składzie składników niepożądanych, takich jak hormony czy antybiotyki.
Zdrowe i ekologiczne wędliny
Skąd pochodzą oferowane tutaj produkty? To wędliny wytwarzane przez lokalnych rzeźników z mięsa pozyskiwanego od małych rolników, którzy dbają o dobrostan swoich zwierząt i o stosowanie ekologicznych metod hodowli. Wielu z nich posiada ekologiczne certyfikaty. Małe rodzinne firmy wyrabiające oferowane tu produkty posiadają też własne, tradycyjne metody i receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie. W nich tkwi sekret wyjątkowego, swojskiego smaku wędlin i innych wyrobów. Smaczne, jak sprzed lat. Wybierz produkt, którego chcesz spróbować i zapoznaj się z charakterystyką firmy, która go wytworzyła.