Region:

Ryby

Ryby ze względu na bogactwo składników odżywczych poleca się spożywać co najmniej 2-3 razy w tygodniu. To doskonała alternatywna dla dań mięsnych, kiedy przychodzi ochota na delikatny i lekkostrawny posiłek. W Polsce tradycyjnym sposobem przygotowywania ryby jest jej usmażenie na piątkowy obiad i podanie w towarzystwie ziemniaków oraz kapusty kiszonej. Należy jednak pamiętać, że produkt ten nadaje się również doskonale do gotowania, pieczenia, czy przyrządzania na parze. Ponadto na bazie świeżych ryb przygotujesz smaczną zupę lub wyrazisty sos o śródziemnomorskim charakterze. Mięso ryb jest źródłem pełnowartościowego białka łatwo przyswajalnego przez organizm. W dodatku w ich składzie można znaleźć cenne składniki mineralne: fosfor, wapń, potas, magnez, żelazo, jod, miedź i adres, a także witaminy: A, D, E i z grupy B. Jednak najcenniejszym składnikiem, jakie można znaleźć w rybach są kwasy omega-3, które mogą być pozyskiwane przez organizm wyłącznie z zewnątrz. Kwasy omega-3 odpowiadają za obniżenie poziomu złego cholesterolu, co przekłada się na ograniczenie ryzyka wystąpienia chorób serca i naczyń krwionośnych. Ponadto kwasy omega-3 wykazują działanie antynowotworowe i antyoksydacyjne oraz wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, wzmacniają odporność i poprawiają wzrok. Regularne spożywanie ryb może dodatkowo wpłynąć na pracę serca i ciśnienie tętnicze. 

Ekologiczne ryby online

W naszej wyszukiwarce ekologicznej żywności znajdziesz zdrowe i świeże ryby oraz owoce morza. Posiadamy także ryby wędzone i różnego rodzaju przetwory rybne. Dzięki Lokalnemu Rolnikowi masz szansę na bezpieczne i szybkie zakupy przed Internet. Naszym celem jest dostarczenie wysoko jakościowych produktów w możliwie jak najkrótszym czasie. Jeżeli zastanawiasz się, gdzie kupisz ekologiczne ryby w korzystnej cenie – koniecznie sprawdź szeroki asortyment Lokalnego Rolnika. 

Ekologiczne ryby świeże

Oferowane na naszej stronie ryby świeże pochodzą z ekologicznych hodowli, gdzie nie stosuje się antybiotyków ani pestycydów. Z chudych ryb, które poleca się spożywać jak najczęściej proponujemy: dorsza, halibuta, doradę, okonia, szczupaka i sandacza. Z kolei tuńczyk, łosoś, marlin czy rekin nie powinny być jedzone zbyt często, gdyż to osobniki długo żyjące i tłuste. Nie przynoszą one organizmowi zbyt wielu cennych składników odżywczych. 

Ryby wędzone

Naszym Klientom oferujemy ekologiczne ryby wędzone na zimno lub gorąco. To doskonała przekąska lub dodatek do kanapek czy różnego rodzaju sałatek. W wyszukiwarce ekologicznej żywności znajdziesz: makrelę, łososia, amura, karpia, sielawę, tuńczyka, pstrąga. 

Ekologiczne przetwory z ryb

Do najbardziej cenionych przetworów rybnych należą przede wszystkim śledzie w różnego rodzaju zalewach m.in. octowej czy śmietanowej. Oferujemy także laks bigos, pasty rybne, ryby marynowane oraz gotową rybę po grecku lub japońsku. Dużą popularnością cieszą się także tatary i zupa rybna. 

Pomoc 100% gwarancji jakości Bony zakupowe