Gospodarstwo rolne w Grodzisku w dolinie rzeki Ner, prowadzone przez młode, pełne entuzjazmu małżeństwo Monikę i Waldka Lasoń, którzy przestrzegają ideologii zdrowego żywienia i powrotu do naturalnych sposobów przetwórstwa mleka. 70 hektarowe gospodarstwo specjalizuje się w hodowli kóz rasy alpejskiej. Kozy od wiosny do późnej jesieni pasione są na lucernianych łąkach zażywając odpowiedniej dziennej dawki słońca i świeżego powietrza, w zimie spożywają naturalne pasze-owies z własnych upraw i ekologiczne siano. Pozyskane w warunkach restrykcyjnej higieny mleko kozie,przebadane pod kątem mikrobiologii, codziennie jest przetwarzane na sery świeże, miękkie, pleśniowe, półtwarde i twarde dojrzewające. Jesteśmy członkami Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych. Serowarstwo to szlachetna sztuka, która wymaga wiedzy, umiejętności, codziennej pracy i wytrwałości. Tylko połączenie tych wszystkich cech daje współmierny efekt w postaci idealnych, powtarzalnych produktów oraz bezcennego zadowolenia klienta - to wszystko możemy zagwarantować poprzez nasze doświadczenie i serce które każdego dnia wkładamy w naszą pracę. Ukończyliśmy wiele kursów serowarskich w Polsce i za granicą - w Niemczech i Holandii. Nie można przejść obojętnie obok naszej oferty, ten kto zdecyduje się spróbować nie szuka już innych smaków i pozostaje z nami