Becla
Miło, że jesteś!
Jesteśmy firmą rodzinną założoną w 1993 roku, mającą siedzibę w podkarpackiej miejscowości Handzlówka, pięknie położonej na skraju "Hyżneńsko-Gwoźnickiego Obszaru Chronionego Krajobrazu". Właścicielami są Alina i Wacław Beclowie. Od początku założenia firmy przyświecał nam cel zagospodarowania ogromnego bogactwa surowcowego tego regionu: owoców, warzyw i ziół a szczególnie tych pierwszych. Sami posiadamy gospodarstwo o kierunku sadowniczym prowadzone metodami ekologicznymi.
Na początku nasza działalność pozarolnicza ograniczała się do obrotu płodami rolnymi. W 1997 roku wybudowaliśmy w gospodarstwie małą suszarnię i od tego momentu rozpoczęła się nasza przygoda z przetwórstwem, która zaowocowała 10 lat poźniej oddaniem do użytku zakładu przetwórczego produkującego susze owocowe, warzywne i ziołowe oraz wyroby gotowe konfekcjonowane w postaci herbatek smakowych owocowych i owocowo-ziołowych, mieszanek warzywnych i samych owoców.
Obecnie firma zatrudnia do 10-ciu osób stale powiększając i udoskonalając bazę produkcyjną oraz poszerzając asortyment wyrobów.
W 2008 roku firma uzyskała certyfikat na produkcję ekologiczną. W zakładzie stosowany jest system bezpieczeństwa żywności HACCP.
Naszym hasłem przewodnim jest hasło: "Naturalnie...naturalne...", czyli: jak najbliżej natury.
Jesteśmy firmą rodzinną założoną w 1993 roku, mającą siedzibę w podkarpackiej miejscowości Handzlówka, pięknie położonej na skraju "Hyżneńsko-Gwoźnickiego Obszaru Chronionego Krajobrazu". Właścicielami są Alina i Wacław Beclowie. Od początku założenia firmy przyświecał nam cel zagospodarowania ogromnego bogactwa surowcowego tego regionu: owoców, warzyw i ziół a szczególnie tych pierwszych. Sami posiadamy gospodarstwo o kierunku sadowniczym prowadzone metodami ekologicznymi.
Na początku nasza działalność pozarolnicza ograniczała się do obrotu płodami rolnymi. W 1997 roku wybudowaliśmy w gospodarstwie małą suszarnię i od tego momentu rozpoczęła się nasza przygoda z przetwórstwem, która zaowocowała 10 lat poźniej oddaniem do użytku zakładu przetwórczego produkującego susze owocowe, warzywne i ziołowe oraz wyroby gotowe konfekcjonowane w postaci herbatek smakowych owocowych i owocowo-ziołowych, mieszanek warzywnych i samych owoców.
Obecnie firma zatrudnia do 10-ciu osób stale powiększając i udoskonalając bazę produkcyjną oraz poszerzając asortyment wyrobów.
W 2008 roku firma uzyskała certyfikat na produkcję ekologiczną. W zakładzie stosowany jest system bezpieczeństwa żywności HACCP.
Naszym hasłem przewodnim jest hasło: "Naturalnie...naturalne...", czyli: jak najbliżej natury.