ANGUS z Doliny Łeby
„Angus z Doliny Łeby” to wyjątkowa, ekologiczna hodowla ekstensywna prowadzona na ponad 450 hektarach półnaturalnych, wilgotnych łąk położonych nad rzeką Łebą, w sercu obszaru Natura 2000.
Dzięki wdrażanym ekoschematom, zwiększonemu dobrostanowi zwierząt oraz karmieniu naturalną trawą i sianem z własnych łąk, nasze bydło ma zapewnione idealne warunki do życia i rozwoju.
Etykiety naszych produktów zawierają szczegółowe informacje identyfikujące stado, miejsce rozbioru oraz rodzaj mięsa – zgodnie ze standardami programu QMP (Quality Meat Program), do którego należymy.
Rozbiór półtusz odbywa się w niewielkiej, wyspecjalizowanej rzeźni prowadzonej przez ekspertów w dziedzinie mięsa. To właśnie oni pozyskują dla nas starannie wyselekcjonowane elementy, które doskonale nadają się do najbardziej wyrafinowanych kompozycji kulinarnych.