Google+

Wędzarnia Ryb Meduza

Miejscowość: Gardna Wielka
Strona WWW: http://ekorybkagw@gmail.com
Facebook:

Ocena (4,50 / 5)

Czytaj (12)

O nas

Zapraszamy do skosztowania świeżych i aromatycznych ryb
morskich oraz słodkowodnych, wędzonych w piecach metodą tradycyjną,
bez użycia konserwantów.

Do wędzenia używa się drzew liściastych. Najczęściej olchy i buka.
Czasem, by nadać rybom ciemniejszy, czerwonawy kolor, dodaje się drzewa wiśniowego. Takiego smaku się nie zapomina!

"Wszystko jedno ile razy byś tego nie robił, zawsze, kiedy wyciągasz sieci niecierpliwisz się i odczuwasz przyjemny niepokój debiutanta. Nigdy nie wiesz,
co znajdziesz - tłumaczy Zbigniew Przysiecki. Jest rybakiem od 30 lat,
a kilkanaście lat temu uruchomił własną wędzarnię, którą prowadzi z rodziną.

W ich domu nie ma dnia bez ryby i wcale im się one nie nudzą.
W pracy Panu Zbigniewowi pomagają dzieci, córka Dorota wraz z mężem Robertem, którzy zajmują się sprzedażą i syn Rafał nadzorujący przygotowanie ryb. A Pan Zbigniew, jak przed 30 laty, niemal codziennie wypływa na jezioro, zarzuca sieci i łowi ryby. Te, które potem zostaną uwędzone w jego wędzarni."

Nasze produkty: