Google+
Mleczne Inspiracje - Twaróg wiejski (jaja i nabiał - serki, twarożki)
Opis

Niezwykły twaróg wiejski nie bez kozery cieszy się tak wielką popularnością. Zawdzięcza ją nie tyko walorom smakowym, ale również mnogości zastosowań kulinarnych. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami dżemów, doskonałe sprawdza się również jako składnik sernika, ale bezapelacyjnie dzierży tytuł króla kanapek. Na dodatek doskonale się rozsmarowuje.

Skład: mleko krowie pasteryzowane niestandaryzowane, podpuszczka, naturalne kultury bakterii.

Twaróg może być lekko kwaśny,dlatego że jest produkowany metodą kwasowo-podpuszczkową. Resztki serwatki również nie są oznaką wady jakościowej, dlatego, że produkt nie jest prasowany, ocieka pod własnym ciężarem. Jeśli na powierzchni twarogu pojawia się żółty nalot, to tłuszcz, ponieważ nasz twaróg powstaje z mleka pełnego, niestandaryzowanego.

Opinie (209)
Dostawca
INNE W TEJ KATEGORII