Google+
Kozia Farma Olszewska - Ser kozi z kminkiem (Jaja, nabiał - sery)
Opis

Ser kozi dojrzewający w różnych kształtach (okrągły, trójkąt lub prostopadłościan; ser może być pokryty powłoką serowarską w różnych kolorach).

Ser nabiera smaku i aromatu wraz z czasem dojrzewania. Powstająca na powierzchni sera skórka jest naturalnym efektem procesu dojrzewania sera, nie wadą produktu. Sery kozie zawierają mniej laktozy niż produkty z mleka krowiego, dzięki czemu są one lepiej przyswajane u osób, które cierpią na jej nietolerancję.

Skład: mleko kozie niepasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka serowarska.

Sposób przechowywania: w temperaturze 0 - +8 °C w warunkach chłodniczych.

Data przydatności do spożycia: 3 miesiące (przechowywany w lodówce).

Waga sera może odbiegać +/- 10 procent od podanej - jest to zależne od czasu dojrzewania.

Skład
Alergeny
Termin przydatności
Sposób przechowywania
Sposób przygotowania
Opinie (5)
Dostawca
INNE W TEJ KATEGORII