Google+
GROSER Grodziskie Sery Kozie - Ser kozi półtwardy z kozieradką (jaja i nabiał - nabiał kozi)
Opis

Ser kozi podpuszczkowy młody z ziarnem kozieradki, to ser o zwartej konsystencji dojrzewający około tygodnia, zasalany w długoletniej solance.Ser półtwardy to najlepsze i naturalne źródło wapnia, białka, witaminy A i D oraz witamin z grupy B.

Ser jest elastyczny,ma mocno mleczny smak i wilgotny miąższ,oraz ciekawą lekko orzechową nutę wyczuwalną po kilku kęsach sera. To ser idealny dla tych, którzy nie przepadają za twarogami a sery żółte są zbyt ciężkie. Doskonale się topi,grilluje,świetnie smakuje w zapiekankach,zupach serowych,jako składnik lasagne czy pizzy.Właściwie jego zastosowanie może ograniczyć jedynie nasza wyobraźnia:)

Skład: mleko kozie pełne (2,5%) świeże,kultury bakterii mlekowych,podpuszczka kozia,ziarno kozieradki.Ser zasalany w solance.

Przydatność do spożycia od daty zakupu: 14 dni

Proponujemy ser przechowywać w pergaminie co ułatwi mu dojrzewanie.

Waga netto: 250g

Waga produktu może różnić się od podanej szacunkowej wagi netto +/- 5g

Dostawca
INNE W TEJ KATEGORII