Google+
GROSER Grodziskie Sery Kozie - Ser kozi dojrzewający z kozieradką (jaja i nabiał - nabiał kozi)
Opis

Ser dojrzewający  z kozieradką to produkt premium,ser dojrzewający minimum 3 tygodnie w optymalnej temperaturze 10 stopni Celsjusza na deskach bukowych.Półtwardy typu holendreskiego miękki,elastyczny o łagodnym smaku i zapachu,lekko orzechowy o równomiernym oczkowaniu.

Ser wspaniale smakuje na desce serów z winem wytrawnym lub półwytrawnym,ma także zastosowania kulinarne.Doskonale sprawdza się jako składnik sałatek,muffinek,zup serowych.Ser półtwardy z kozieradką ma unikalny smak do którego chce się wracać.

Skład: mleko kozie pełne (2,5%) świeże,podpuszczka kozia,kultury bakterii mlekowych,ziarno kozieradki.Produkt zasalany w wieloletniej solance.

Proponujemy ser przechowywać w pergaminie.

Przydatność do spożycia od daty zakupu: 14 dni

Waga netto:240 g

Waga produktu może róźnić się od szacowanej wagi netto +/- 5g

 

 

Dostawca
INNE W TEJ KATEGORII