Region:
Piekarnia

Bułka tarta

Pieczywo najczęściej kojarzymy z porą śniadania lub kolacji, kiedy spożywamy je w formie kanapek. Towarzyszy nam także jako dodatek do zupy lub przystawka przed daniem głównym. Jednak jeszcze jednym przydatnym zastosowaniem wyrobów piekarskich jest użycie ich  rozdrobnionej postaci. Powstała w ten sposób bułka tarta ze względu na szereg swoich właściwości stanowi nieodłączny element każdej kuchni. Dlatego warto mieć ją w swojej szafce. Wraz ze stroną Lokalny Rolnik możesz zaopatrzyć się w zapas ekologicznej bułki tartej i zabrać za przyrządzanie zdrowych przepisów.

Bułka tarta jako idealna panierka

Prowadząc domową kuchnię i gotując obiady, łatwo zauważyć, że umiejętność przyrządzania dobrej panierki jest naprawdę na wagę złota. Praktycznie codziennie mamy do czynienia z  produktami, które przed poddaniem ich procesowi pieczenia, czy smażenia należy obtoczyć w jakimś składniku. Dobra panierka to klucz do sukcesu, aby osiągnąć wymaganą chrupkość i smak serwowanego dania. Niestety gotowe, sproszkowane produkty dostępne w sklepach nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem. Pełno w nich konserwantów oraz innych chemicznych dodatków.  Ilość wartościowych składników, jeśli takowe w ogóle występują jest jedynie śladowa. Dlatego kwestia dobrania adekwatnego artykułu, który nam nie zaszkodzi, jest tak bardzo ważna. Bułka tarta, jaką pozyskujemy od lokalnych dostawców to przykład bardzo prostego w użyciu składnika, który nada niepowtarzalny smak Twoim potrawom. Zależy nam na wysokiej jakości oferowanych artykułów, dlatego korzystamy jedynie ze sprawdzonych i zaufanych źródeł. Na stronie Lokalny Rolnik nie natrafisz na zbędne dodatki w postaci substancji nienaturalnego pochodzenia. Liczy się dla nas prowadzenie produkcji w zgodzie z naturą.

Naturalna posypka, czyli kolejne zastosowanie

Oprócz stosowania sosów do posiłku, wielką popularnością cieszą się również wszelkiego rodzaju posypki. Dlatego, aby nieco urozmaicić swoje danie, postaw na okraszenie go podsmażoną bułką tartą. Tak powstałej posypki możesz użyć zarówno do warzyw, jak i gotowych już potraw. Natomiast, gdy oprószysz formę do pieczenia bułką tartą, zapobiegniesz przywieraniu ciasta. 

Bułka tarta w nowej odsłonie

Przeważnie w sklepie spotykamy się tylko z jednym rodzajem bułki tartej. Ze względu na tak ograniczony wybór, nawet nie zastanawiamy się nad tym, czy istnieje jakiś zdrowszy zamiennik. Jeśli masz ochotę wypróbować tego popularnego produktu w nieco odmiennym wydaniu, to znajdujesz się w dobrym miejscu. Za sprawą Lokalnego Rolnika masz dostęp do orkiszowej, żytniej, a nawet bezglutenowej bułki tartej. Przekonaj się, czym się różnią i jak pozytywnie mogą wpłynąć na Twój organizm.

Dodatki do posiłków wcale nie muszą być niezdrowe, jeśli wybierasz mądrze. Dzięki naszym produktom zadbasz o siebie, nie rezygnując z bogatych doznań kulinarnych.

Pomoc 100% gwarancji jakości