Google+
HACJENDA TRZY BRZOZY - kurze łapki (Mięso - drób)
Opis

Kurze łapki pochodzą z Naszego godpodarstwa od kury z wolnego wybiegu.

Waga szacunkowa 45g/szt.

Przykładowe przepisy:

1. Odciąć pazurki, oczyścić z resztek skóry (tej żółtej), wrzucić do garnka, zalać, przyprawić do smaku i gotować do miękkości, wyłożyć na talerz i konsumowac z musztardą, pycha ;) z wywaru można zrobić galarete.

2. Łapki z pazurkami włożyć do miski, dodać przyprawy - pieprz, jarzynke, papryke w proszku lub jakieś przyprawy pikantnedo grilla, troche oleju lub oliwy, wymieszać łapki, zostawić na 2-3 godzinki w chłodnym miejscu, potem wrzucić na rozgrzany gril, podpiekać aż będą takie ciemno złote :)

3. Łapki zalać dużą ilością wody, by były przykryte. Gotować tak długo aż będzie można je obrać. Następnie wyciągamy łapki i obieramy je z kości i pazurków. Obrane "mięsko" wrzucamy z powrotem do wywaru dodając drobno pokrojone warzywa. Gotujemy około 15 minut. Następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek, gotujemy jeszcze ok. 5 minut. i gotowe.

Dostawca
INNE W TEJ KATEGORII