Opis gospodarstwa:
Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, który zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako projekt ratunkowy w czasach pandemii. Doskonałe dania gotowe w słoikach to produkty, w których szybko rozsmakowali się nie tylko Goście naszych restauracji, ale rzesze Klientów z całej Polski. Wtedy wiedzieliśmy, że Wekownia nie będzie tylko projektem ratunkowym, a zostanie z nami na zawsze.
Najważniejszy jest smak, dlatego w Wekowni gotują Szefowie Kuchni restauracji Grupy Bawełna. Analizując smaki na każdym etapie przygotowań tak, aby produkt, który do Was trafia był najlepszy! Równie ważny, co smak jest skład! Nasze weki to zero kompromisów. Najlepsze produkty od sprawdzonych dostawców, uczciwy skład dań bez ulepszaczy, substancji konserwujących czy chemicznych barwników. Nasze produkty są tradycyjnie pasteryzowane, dzięki czemu mają wydłużony termin ważności, zachowują swoje walory smakowe, zapachowe i wartości odżywcze, a do tego nie musicie ich przechowywać w lodówce. Dzięki czemu są świetnym rozwiązaniem na wakacyjne wyprawy!
Nagrody i wróżnienia:
- Złoty Medal przyznany podczas targów Natura Food beEco w 2022 roku w kategorii Produkt Naturalny Polski dla Staropolski Pasztet z Gęsi
- Wyróżnienie przyznane podczas targów Natura Food beEco w 2022 roku w kategorii Produkt Tradycyjny dla Zalewajki z podgrzybkami po łódzku
- Certyfikat udziału w Programie Dobre, bo lokalne dla Wekownia 2020