Wytwórcy

O Swojskie Domowe Wyroby Arkadiusz Borowicz

Do powstania mojej firmy przyczyniły się wspomnienia z dzieciństwa. Nie było świąt bez uboju świnki i własnych wyrobów. Pamiętam jak pomagałem rodzicom przy wyrabianiu kiełbasy, kaszanki, salcesonu, pasztetu, marynowaniu szynki, boczku i tu w użyciu była tylko sól, pieprz, czosnek, cebula, listek laurowy, majeranek, kminek, gałka muszkatołowa. Wyrobiona kiełbasa wędrowała do wędzaka. Do wędzenia było używane wysuszone drzewo owocowe i olcha. Przez pewien okres czasu, gdy nastąpiła likwidacja małych gospodarstw, a powstawały duże towarowe gospodarstwa pracowałem wraz z mamą w GS masarni, gdzie pogłębiałem praktykę. Z biegiem czasu na rynku pojawiało się coraz więcej różnych wyrobów, ale ten smak nie równał się temu co kiedyś jadłem. Z bagażem wspomnień i Mamy praktyki postanowiłem otworzyć firmę. Podstawowym celem było znalezienie dobrego materiału rzeźnego, co udało się w małej ubojni P. Janka w Kamienniku. W swoich wyrobach staram się odtworzyć smak, który pamiętam i myślę, że to mi się udaje. Świadczą o tym moi zadowoleni klienci, którzy polecają moje wyroby innym. Miło jest dostawać SMS-y, telefony z podziękowaniem za smaczne wyroby. Pozytywne opinie klientów motywują mnie do dalszej solidnej pracy. Największym atutem jest to, że nie używam w swojej produkcji zagęstników, glutaminianów.Przyprawy mielę na świeżo przed każdą produkcją. Wędliny są naturalnie wędzone do końca, nie malowane. Najważniejszym celem jest utrzymanie jakości oraz powtarzalności produktu.

Zdjęcie dostawcy

Swojskie Domowe Wyroby Arkadiusz Borowicz

Gola Grodkowska 6, Gola Grodkowska
Zaloguj się aby wysłać wiadomość do dostawcy
Dotacje na innowacje. Inwestujemy w waszą przyszłość. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.
Pomoc 100% gwarancji jakości