Wytwórcy

O Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wędzone to marka wędlin top premium z dziczyzny, wołowiny, bezantybiotykowych indyków i świnek.


Wyrosła z własnych potrzeb, ponieważ nie mogliśmy znaleźć dla siebie smacznych i zdrowych wędlin. Od pokoleń jesteśmy związani z ziemią, lasem, hodowlą oraz przetwórstwem. 2018 roku uruchomiliśmy manufkturę wędliniarską z wszelkimi pozwoleniami weterynaryjnymi. Naszą specjalizacją jest wytwarzanie wędlin i dań nie zawierających AZOTYNU SODU, ALERGENÓW, GLUTENU, CUKRÓW, BARWNIKÓW, EKSTRAKTÓW. Używamy naturalnych, mieszanych w zakładzie, przypraw i ziół gotując z nich wywar. Technologia zastosowana w naszej manufakturze nie uznaje dróg na skróty, a produkcja postępuje zgodnie z naturalnymi procesami, dlatego czas produkcji niektórych wędlin trwa nawet ponad 3 miesiące.


Pieczone&Wędzone to nowoczesne połączenie tradycji oraz współczesne podejście do smaku. Dbamy o zrównoważone rolnictwo, dobrostan zwierząt hodowlanych oraz planetę. Przygotowujemy naszą manufakturę do wdrożenia programu bilansującego wytwarzany przez nas ślad węglowy dzięki wykorzystaniu zielonej energii.


Każde 100 gram produktu, zawiera minimum 115 gram mięsa, a np. kiełbasa dojrzewająca z dzika aż 165 gram i jest wędzona zimnym dymem pochodzącym z drewna bukowego w kilku długich nawrotach.


Dziczyzna, wieprzowina, wołowina, która trafia do wędzonek i wędlin Pieczone&Wędzone jest selekcjonowana i bezpieczna – zawsze była wcześniej przebadana i podlega pełnemu nadzorowi weterynaryjnemu.


Jeśli poszukujesz zdrowych, soczystych, przepełnionych aromatem naturalnych przypraw wędlin, to Pieczone&Wędzone jest dla Ciebie.

Zdjęcie dostawcy

Pieczone&Wędzone

Ul. Warszawska 104 87-500 Rypin, Rypin
Brak produktów.
Pomoc 100% gwarancji jakości