Wytwórcy

O Pieczone&Wędzone

Pieczone&Wędzone to marka wędlin top premium z dziczyzny, wołowiny, bezantybiotykowych indyków i świnek.


Firma wyrosła z własnych potrzeb. Nie mogliśmy znaleźć dla siebie smacznych i zdrowych wędlin, a od pokoleń jesteśmy związani z ziemią, lasem, hodowlą oraz przetwórstwem. 2018 roku uruchomiliśmy manufakturę wędliniarską z wszelkimi pozwoleniami weterynaryjnymi. Naszą specjalizacją jest wytwarzanie wędlin i dań niezawierających AZOTYNU SODU, ALERGENÓW, GLUTENU, CUKRÓW, BARWNIKÓW, EKSTRAKTÓW. Używamy naturalnych, mieszanych w zakładzie, przypraw i ziół, gotując z nich wywar. Technologia zastosowana w naszej manufakturze nie uznaje dróg na skróty, a produkcja postępuje zgodnie z naturalnymi procesami, dlatego czas produkcji niektórych wędlin wydłużony jest nawet do ponad 3 miesięcy.


Pieczone&Wędzone to nowoczesne połączenie tradycji ze współczesnym podejściem do smaku. Dbamy o zrównoważone rolnictwo, dobrostan zwierząt hodowlanych oraz naszą planetę. Przygotowujemy manufakturę do wdrożenia programu bilansującego wytwarzany przez nas ślad węglowy dzięki wykorzystaniu zielonej energii.


Każde 100 gram produktu, zawiera minimum 115 gram mięsa, a np. kiełbasa dojrzewająca z dzika aż 165 gram i jest wędzona zimnym dymem pochodzącym z drewna bukowego w kilku długich nawrotach.


Dziczyzna, wieprzowina, wołowina, która trafia do wędzonek i wędlin Pieczone&Wędzone jest selekcjonowana i bezpieczna – zawsze dbamy o to, by była wcześniej przebadana, co więcej podlega pełnemu nadzorowi weterynaryjnemu.


Jeśli poszukujesz wędlin zdrowych, soczystych, przepełnionych aromatem naturalnych przypraw, to Pieczone&Wędzone jest dla Ciebie.

Zdjęcie dostawcy

Pieczone&Wędzone

Ul. Warszawska 104 87-500 Rypin, Rypin
Pomoc 100% gwarancji jakości