Kraina Natury jest firmą rodziną powstałą przy gospodarstwie założonym w 1979 roku i specjalizującym się między innymi w produkcji roślin ozdobnych oraz uprawie warzyw i ziół. Gospodarstwo otrzymało atest EKOLAND już w 1993 roku.
„Początkowo naturalnymi metodami uprawialiśmy warzywa i owoce na potrzeby własne i przyjaciół. Ze względu na duże zainteresowanie i zapotrzebowanie na żywność ekologiczną, postanowiliśmy przestawić całe gospodarstwo na uprawy ekologiczne” – mówi Pani Krystyna Wadzyńska, która prowadzi gospodarstwo.
Przez lata do grona klientów dołączały najlepsze warszawskie restauracje i sklepy ekologiczne ceniące wysoką jakość lokalnej żywności. Oprócz tradycyjnych warzyw i owoców, uprawiamy również między innymi: kapustę toskańską, pak-choi, hyzop, czarną rzepę czy jadalne kwiaty.
Nasze gospodarstwo zostało wyróżnione odznaczeniem przyznawanym przez Ministra Rolnictwa za wkład w rozwój rolnictwa ekologicznego w Polsce.
Aktualny certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą AgroEko: PL-EKO-09/0742/18