Pomysł na stworzenie rzemieślniczej palarni KawePale narodził się naturalnie jako wynik naszej wspólnej pracy oraz wspólnie zebranych doświadczeń w świecie kawy. Naszym celem jest odkrywanie bogactwa smaków i aromatów przed każdym, nawet tym, który dopiero stawia swoje pierwsze kroki wśród licznych gatunków i marek. Chcemy być waszym przewodnikiem oraz na stałe zagościć na rynku jako dostawcy dobrego produktu i kawowego “know how”.
Sercem KawePale jest profesjonalny piec bębnowy marki Giesen. To właśnie na piecach od tego producenta odbywają się mistrzostwa świata w wypalaniu kawy. Jako, że dbamy o środowisko tak samo jak o jakość naszego produktu, posiadamy odpowiednią wentylację i filtr elektrostatyczny. Dzięki takiemu rozwiązaniu do atmosfery trafia tylko czyste powietrze bez żadnych zanieczyszczeń.
Wypaloną kawę pakujemy ręcznie do specjalnych opakowań, które pozwalają ziarnom „oddychać”, a jednocześnie niwelują ilość powietrza dostającego się z zewnątrz.
Dzięki temu ziarna wolniej się starzeją i są świeże przez długi. Tak przygotowane paczki dostarczane są do naszych odbiorców. Jesteśmy cały czas w kontakcie z naszymi partnerami biznesowymi. Doradzamy i pomagamy.