Ekologiczne gospodarstwo SEW-POL – naturalne uprawy, staropolskie receptury
Ekologiczne gospodarstwo SEW-POL Państwa Małgorzaty i Seweryna Soska słynie ze świeżych warzyw, które uprawiane są w naturalny sposób oraz pysznych kiszonek, które przygotowywane są według staropolskich receptur.
Wirtualny targ pełen nieprzypadkowych wytwórców naturalnej żywności
Wytwórcy obecni na wirtualnym targu prawdziwego jedzenia LokalnyRolnik.pl wybierani są w nieprzypadkowy sposób. Muszą spełnić szereg warunków związane m.in. z czystą etykietą produktów, dobrostanem zwierząt hodowlanych, naturalnymi sposobami uprawiania warzyw i owoców. Dzieje się tak dlatego, ponieważ chcemy mieć pewność, że to, co oferowane jest na naszym targu cechuje się najwyższą jakością, jest świeże, naturalne i zdrowe. Odwiedzamy naszych dostawców, by poznać ich codzienną pracę “od kuchni”, zaprzyjaźnić się z nimi i sprawdzić, jak wygląda proces produkcji jedzenia, które trafia później na Wasze i nasze stoły. Nie inaczej sprawa ma się w przypadku gospodarstwa SEW-POL, o której w dalszej części opowiadają sami właściciele.
Poznaj historie innych wytwórców Lokalnego Rolnika
Jaka jest historia jego powstania gospodarstwa SEW-POL? Skąd taki pomysł?
„Mieszkamy w Małopolsce, na Wyżynie Krakowsko-Częstochowskiej. Nasza gmina Charsznica słynie z najlepszych w kraju kiszonek. Uprawy rosną na wysokiej jakości glebach, które występują na naszym terenie.
Nasze gospodarstwo zajmuje się ekologiczną uprawą i przetwórstwem warzyw. Warzywa i kiszonki produkujemy według staropolskich receptur z naszych naturalnych upraw, które zostały przekazane nam z pokolenia na pokolenie. Dzięki temu osiągnęliśmy najwyższą jakość.
Zapewniamy, że nasze gospodarstwo spełnia wszystkie normy dotyczące produkcji, pakowania i przechowywania, dlatego możecie być pewni dobrej jakości i świeżości wszystkich wyrobów. Od 16 lat jesteśmy pod stałą kontrolą jednostki certyfikującej, czego dowodem są uzyskane przez nas certyfikaty zgodności rolnictwa ekologicznego.
Nasze gospodarstwo zajmuje się również hodowlą koni rasy małopolskiej, dzięki którym uzyskujemy ekologiczny, naturalny nawóz do upraw” – opowiadają właściciele gospodarstwa SEW-POL.
Jak wygląda Wasz przykładowy dzień w pracy w gospodarstwie SEW-POL?
„Codziennie dbamy o nasze uprawy, by spełniały najwyższe warunki upraw ekologicznych. Wszystkie prace – od siewu aż po zbiór – wykonywane są z największą starannością. Posiadamy certyfikaty jakości ekologicznej.
Największą radość sprawia nam zadowolenie klientów z zakupionych u nas produktów. Wiele razy mogliśmy zaprezentować nasze gospodarstwo na targach żywności ekologicznej, na których mieliśmy okazje bywać w Polsce oraz za granicą.
W przyszłości chcemy powiększyć gospodarstwo i asortyment by nasza oferta była atrakcyjniejsza i przyciągała większą ilość klientów.
Jesteśmy dumni z naszego gospodarstwa, które z każdym rokiem się rozwija, dzięki czemu możemy lepiej pracować i dbać o nasze uprawy, ale również z roku na rok powiększać grono naszych stałych klientów” – dodają właściciele gospodarstwa SEW-POL.
Jaki jest Wasz asortyment? W jaki sposób wytwarzane są Wasze produkty?
„W naszej ofercie są produkty wyłącznie ekologiczne, takie, jak: kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta pekińska, kapusta kiszona, ogórki kiszone, ziemniaki oraz ogórki gruntowe (tylko w sezonie). Wszystkie warzywa uprawiane są ekologicznie, na naturalnych nawozach.
Do naszych kiszonek dodawana jest tylko najlepsza sól kłodawska. Nasze warzywa są pyszne i zdrowe, ponieważ uprawiamy je z miłością i pasją do zdrowej żywności. Cieszy nas możliwość sprzedaży klientom, którzy doceniają naszą pracę przez wiadomości i ocenę naszych produktów.
Jednym z najlepiej sprzedawanych produktów są ogórki kiszone. Od wielu lat nasi klienci kupują i chwalą smak, jakość oraz wygląd” – mówią właściciele gospodarstwa SEW-POL.
Zostań dostawcą na LokalnyRolnik.pl
“Na współpracę z Lokalnym Rolnikiem zdecydowaliśmy się, ponieważ chcieliśmy być bliżej klientów, przez bezpośredni kontakt na portalu, a także po to, by zakup naszych produktów był prosty, wygodny i przyjemny” – komentują właściciele gospodarstwa. Jeśli tak samo, jak SEW-POL, chciałbyś dołączyć do dostawców Lokalnego Rolnika i razem z nami szerzyć dobre praktyki na temat świadomego oraz zdrowego żywienia, już niebawem Twoje produkty mogą zagościć na talerzach osób spragnionych naturalnych, prawdziwych smaków, bez dodatku chemii i wspomagaczy. Wypełnij formularz kontaktowy. Skontaktujemy się z Tobą w sprawie szczegółów naszej współpracy. Wspólnie możemy zrobić wiele dobrego!
Dołącz do nas, jako dostawca Lokalnego Rolnika
Sok z kiszonej kapusty rozcieńczony na lol z wodą. Pierwszy i ostatni raz kupiłem